Door corona gaan heel wat uitwisselingsprojecten dit jaar niet door, maar de organiserende leerkrachten van het JEEP-project bleven niet bij de pakken zitten! Zij zetten deze week JEEP Reloaded of Digital JEEP op poten, een digitale simulatie van het Europees parlement. Onze school werkt daarvoor samen met jezuïetencolleges uit Frankrijk, Litouwen, Italië, Spanje, Hongarije, Kroatië en Polen.
 
Dit jaar zijn er 8 “committees” die online werk leveren over hun onderwerp. De Gentse delegatie stelde zichzelf aan het begin van deze week voor in een creatieve, kunstige muziekvideo, die we hier heel graag met jullie delen!
 
Laure Verstraete (5GRLA) wordt deze week specialiste relaties EU-China, Dorothée Beyer (5GRLA) tackelt de thema’s van Cybersecurity & Privacy, Ilia Petrov (5WEST) verdiept zich in Tax Avoidance, Elisabeth Martens (5LAWI6) is lid van het Covid-committee. Het belangrijke thema Gender Violence is voor Eline Michiels (5MTWE), Florence Gavel (6LAMT) bekijkt Criticism on EU van naderbij, Linus Olsson (6WEWI6b) zit in het comité rond Climate Change en Chloë Geuten (6LAWI6) specialiseert zich in de Refugee Crisis.
 
Vandaag werden de eerste resoluties in een plenum voorgesteld, morgen gaat het nog de hele dag verder en wordt er gedebatteerd en gestemd. Bedankt aan de leerlingen voor hun inzet tijdens de voorbereiding en deze week!
Dit bericht delen:Ga terug