Beste leerlingen, leerkrachten en ouders

Komende vrijdag begint een herfstvakantie die omwille van de omstandigheden tot en met 11 november verlengd werd.

We kunnen alleen maar op de grote ernst van de situatie blijven wijzen : de ziekenhuizen dreigen de situatie nog nauwelijks aan te kunnen, het zorgpersoneel wordt opnieuw met slopend overwerk geconfronteerd, kwetsbare mensen bezwijken steeds talrijker onder de verwoestende kracht van het virus maar ook gezonde en sterke mensen worden soms onverwacht zwaar ziek. Inmiddels kent iedereen wel iemand uit de naaste omgeving die positief getest werd. De ernst van de huidige situatie bleek nog uit een gesprek dat ik vandaag had met een ouder wiens echtgenoot op de afdeling intensieve zorgen ligt.

Als school met een gemeenschap van zowat duizend mensen kunnen we onze  verantwoordelijkheid opnemen door ons gewetensvol te houden aan handhygiëne, mondmaskerplicht, afstand houden en het strikt beperken van onze contacten. Mag ik jullie in naam van alle kwetsbare mensen, in persoonlijke naam en met grote aandrang vragen dat we met z’n allen deze verantwoordelijkheid  reëel opnemen, niet alleen op school maar ook van zodra we de schoolmuren verlaten ? Het is nu even niet de tijd voor feestjes allerhande en al zeker niet voor Halloween. Wat we wel kunnen blijven doen is om tijdens de herfstvakantie aan onze weerstand te blijven werken door voldoende te slapen, gezond te eten, de buitenlucht op te zoeken en te blijven bewegen. Doen !

Ik wens alle leerlingen te danken voor de gedisciplineerde wijze waarop ze zowel op externaat als internaat de maatregelen ter harte nemen en vraag jullie tot aan de herfstvakantie nog even vol te houden, ook op de speelplaats tijdens de pauzes hoe vervelend dit ook is. Ik verzoek alle leerkrachten om de leerlingen hierop te blijven wijzen. Onze dank geldt ook voor de leerkrachten en opvoeders voor hun onverdroten inzet in moeilijke omstandigheden. Dankzij hen konden we – althans tot nader order – ons nabijheidsonderwijs blijven waarmaken.

Na de herfstvakantie zal bij de start van het eerste lesuur in alle klassen een bezinningstekst worden voorgelezen gevolgd door een korte stilte. We doen dit om alle mensen uit onze schoolgemeenschap die van nabij geraakt werden door het Covid-19 te gedenken. Deze bezinning  geldt ook als vervanging voor de jaarlijkse avondherdenking op 12 november die dit jaar niet kan doorgaan.

Ik wens jullie allen nu al een welverdiende herfstvakantie toe en nog even goede moed met de laatste schooldagen tot dan.

Met vriendelijke groet

Guy Dalcq
algemeen directeur

Dit bericht delen:Ga terug