Beste ouders,

Naar aanleiding van de Europese ‘Week van de afvalvermindering’ neemt onze school deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium.  Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen vanaf 17 november tot 28 november deponeren in de inzamelbox van Recupel die zal geplaatst worden aan het leerlingensecretariaat

Waarom inzamelen?
Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?
95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar. Door actief deel te nemen aan dit project ontdekken de leerlingen het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval.  Ze worden er attent op gemaakt dat het inzamelen en hergebruiken of hoogwaardig recycleren van gsm’s zorgt voor minder verkwisting van grondstoffen.  Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld. Bovendien kan de school, afhankelijk van het aantal ingezamelde gsm’s per leerling,beloond worden via een aanbod van opgefriste tablets, desktops of laptops.

Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op  www.goodplanet.be/gsm

Wist je trouwens dat op onze school sinds jaren batterijen ingezameld worden ?
Aan de chemieklas staat permanent een inzamelbox waarin leerlingen en leerkrachten hun oude batterijen kwijt kunnen. Voor de gelegenheid zal gedurende de periode van de gsm- inzamelactie ook deze inzamelbox aan het leerlingensecretariaat geplaatst worden.

Alvast bedankt voor jullie inzet!

  
Christophe Brabant 
Johan De Ridder 
Diederik Costeur

werkgroep Ecologica

Dit bericht delen:Ga terug