Beste ouders
Beste leerlingen

Vandaag werd op onze school het eerste geval van COVID-19 vastgesteld bij een leerling van het 5e jaar. Samen met de schoolarts en het CLB werden onmiddellijk de nauwe contacten van deze leerling opgespoord. Zeven leerlingen uit de derde graad worden op dit moment als een hoog risicocontact beschouwd en gaan preventief in quarantaine. Zij zullen ook zo snel mogelijk getest worden.

Er is op dit moment geen enkele reden tot bezorgdheid en is het niet nodig om halve of volledige klassen in quarantaine te plaatsen. We volgen de situatie uiteraard nauwgezet op in samenwerking met het CLB en houden jullie op de hoogte.

We merken de voorbije dagen wel op dat leerlingen de afstandsregels op school vaak onvoldoende respecteren: fysiek contact op de speelplaats (handen geven, knuffels geven …), dicht bij elkaar lopen in de gangen, drummen aan deuropeningen… Sommige leerlingen dragen bovendien hun mondmasker niet of verkeerd, zowel bij verplaatsingen in de gangen als tijdens de leswissels.

Om besmettingen op school te voorkomen, vragen we met aandrang dat alle leerlingen hierin hun verantwoordelijkheid opnemen en de maatregelen nauwgezet opvolgen. Alleen zo kunnen we het virus de baas blijven op school en kunnen we het aantal preventieve quarantaines tot een absoluut minimum beperken.

Op dit moment is een algemene mondmaskerplicht op de speelplaats niet aan de orde, maar als de maatregelen onvoldoende gerespecteerd worden, zullen we ons wellicht genoodzaakt zien om ook hier het mondmasker te verplichten. Bij deze doen we dus een warme oproep aan alle leerlingen om samen werk te maken van een veilige school.

We wensen jullie allen nog een zonnig en veilig einde van de week toe.

Met vriendelijke groeten
De directie

Dit bericht delen:Ga terug