Beste leerlingen en ouders,

Geachte heer, mevrouw,

Onze school heeft oog voor de toekomst van onze planeet. Daarom neemt ze deel aan de door GREEN vzw gecoördineerde campagne ‘Jongeren keren het klimaat’ die een aantal concrete acties voorstelt om de klimaatverandering tegen te gaan.

Tijdens de derde actiedag staan we stil bij ons energievebruik.

Een van de middelen om de toekomst van uw kinderen en kleinkinderen te verzekeren, is zuinig omspringen met energie. Milieuzorg op school (MOS) roept alle scholen op om op woensdag 16 februari 2011 deel te nemen aan de zevende editie van de Dikke-truiendag.

De Dikke-truiendag mikt op eenvoudige maatregelen die je kan nemen zonder aan comfort in te boeten. MOS maakte in 2005, bij de start van het Kyotoprotocol, de scholen voor het eerst warm voor dit initiatief: veel scholen zetten die dag de verwarming een beetje lager om hun leerlingen op een ludieke manier te sensibiliseren of nemen andere maatregelen die op structurele wijze aangehouden kunnen worden. Vorig jaar namen meer dan 1000 scholen uit Vlaanderen en Brussel deel aan Dikke-truiendag.

Ook onze school neemt dit jaar deel! Om deze dag symbolisch in de verf te zetten, verwachten we dat onze leerlingen en leerkrachten extra warm gekleed naar school komen. De verwarming zal die dag 2 graden lager gezet worden!

Mogen we op u rekenen?

Milieuvriendelijke groeten

De directie

De leden van de werkgroep “Semper Eco”

Dit bericht delen:Ga terug