Voor de krokusvakantie sloten de vertrouwensleerlingen van Co. Peer Support hun vorming tegen pesten af: in een brainstormgesprek met de directie lieten ze samen hun licht schijnen over de “beste” aanpak van pestsituaties. Het aanmoedigen en mondig maken van de stille middengroep (onder het motto: “See something? Say something!”) en verder werken aan een open en verdraagzaam schoolklimaat kwamen naar voren als twee heel belangrijke strategieën waar alle leerlingen hun schouders onder kunnen zetten. 

Op woensdag 1 maart is het trouwens Complimentendag: een mooi begin om aan dat warme schoolklimaat te werken! Laat elkaar weten waarom je de ander apprecieert: een oprecht complimentje maakt ieders dag. Daarnaast is het de ideale gelegenheid om onze nieuwe maandfocus uit het jaarthema te lanceren. Te horen krijgen dat je gewaardeerd wordt om wie je bent en wat je doet: dat is en blijft iets heerlijks!

#humaniora #onderwijs #onderwijsgent #gent #kieskleurtegenpesten #complimentendag #vertrouwensleerlingen #peersupport #wellevendheid #jaarthema #seesomethingsaysomething #complimentje #jezelfzijn #beyourself #everyoneelseisalreadytaken 

Dit bericht delen:Ga terug