Olympiadetijd! Vandaag was er de eerste ronde van de chemie-olympiade op school.
 
De passie voor dat vak, maar bij uitbreiding ook voor de andere wetenschappen, wiskunde en talen stopt bij onze leerlingen niet wanneer de bel gaat! Dat toont het recordaantal inschrijvingen voor alle olympiades en wedstrijden dit jaar. Vandaag zochten maar liefst 47 leerlingen uit het vijfde en zesde jaar oplossingen (😁) voor allerhande chemische vraagstukken!
 
Sinds 2013 mogen we ons overigens onafgebroken ‘Olympiadeschool Wetenschappen’ noemen. Dat betekent dat we telkens (ruimschoots) voldeden aan deze criteria: we hadden dit en de twee voorgaande schooljaren deelnemers in alle eerste rondes van de vijf olympiades natuurwetenschappen; in deze periode was er ook minstens één leerling die doorstroomde naar de tweede ronde; én minstens één leerling plaatste zich voor een finale (biologie, chemie, fysica of geografie) of won een medaille bij de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. 
 
We hebben er ook deze keer goede hoop op dat veel leerlingen de tweede ronde bereiken! Wie weet zit er wel opnieuw een finaleplaats in. De hoofdprijs is volgend jaar een ticket naar Tianjin in China.
 
Bedankt aan alle deelnemers!

PHOTO-2021-11-17-13-01-49 2

 
#olympiade #olympiadeschool #natuurwetenschappen #chemie #science #scienceatschool
Dit bericht delen:Ga terug