Belgian chocolate. Zonnige groeten uit België. Een vertelling over acht vluchtelingen. Als het er niet meer zijn.

Met: Anke Van de Velde, Charles Bockaert, Helena Dierickx, Marie-Astrid Dossche, Matteo Mura, Samuel Devos, Valérie Trangez en Yasmine Abidi.

Van: Dirk Vekeman en Katrien De Paepe

Op: vrijdag 19 en 26, zaterdag 20 en 27, zondag 21 maart 2010 om 20 uur

In: de fietsenstalling, parkeergarage St.-Barbaracollege

Het leerlingentoneel heeft op onze school een heel lange traditie. De laatste jaren ontstonden de voorstellingen, wat tekst en/of regie betreft, steeds meer op de scène zelf, vanuit gesprekken en improvisatieoefeningen met de zesdejaarsleerlingen-acteurs.

Belgian Chocolate

Dit jaar stellen we u echt wel een bijzondere productie voor. Om allerlei redenen. Sinds enkele jaren werkt de Heer G. Commerman, vooral met vierdejaars, projecten uit rond vluchtelingen in het kader van de organisatie Jesuit Refugee Service. Hij daagde onze huisregisseur Dirk Vekeman uit een stuk te maken rond die problematiek. Deze laatste haalde er zijn muzikale collega Katrien De Paepe bij, en samen huurden ze bij nog een andere collega een enthousiast dochtertje in. In de fietsenstalling van de garage rechtover het college vonden ze een bijzonder passende locatie.

Belgian Chocolate Belgian Chocolate Belgian Chocolate Belgian Chocolate Belgian Chocolate

Het stuk, Belgian Chocolate, is gebaseerd op een reeks getuigenissen van vluchtelingen die in België asiel hebben aangevraagd en daarvoor allerlei procedures moeten doorlopen. Het is een intieme vertelling geworden met acht vertellers over mensen die na allerlei beangstigende ervaringen proberen een nieuw leven op te bouwen in ons land en daarbij geconfronteerd worden met talrijke hindernissen.

Bekijk alle foto’s:

Dit bericht delen:Ga terug