Begin oktober is er de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Daarin vragen allerlei organisaties aandacht voor alle aspecten van psychische gezondheid: van je gelukkig voelen én goed in je vel zitten over (het bespreekbaar maken van) psychische kwetsbaarheid en herstel. Want corona heeft het ons meer dan ooit duidelijk gemaakt: ons mentaal welbevinden en onze psychische gezondheid zijn ongelooflijk belangrijk, en écht warm, menselijk contact, een babbeltje, een oprechte “hoe is ’t?” zijn daarbij van onschatbare waarde.

Ook onze school zette haar schouders onder de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid: op vrijdag 15 oktober organiseerden we voor het eerst Bankcontact.

Onze leerlingen zagen ze de laatste weken al staan op de speelplaats: onze nieuwe mooie, grote, groene zitbanken – ideaal voor een goed gesprek! Daarom nodigde de werkgroep diversiteit iedereen op school uit om even te komen zitten. Even tot rust of tot stilstand te komen. Heel wat leerlingen en collega’s kwamen er tijdens de middagpauze even bij zitten: ze hoefden geen diepe hartsgeheimen of zielenroerselen op tafel te gooien, maar hadden gewoon een fijn gesprekje met elkaar, al dan niet over de leuke gespreksstarters die op de tafels lagen.

Zo stimuleerde Bankcontact ook toevallige ontmoetingen tussen mensen – en elke ontmoeting is een kans om elkaar te leren kennen en verbinding te zoeken met elkaar. Om het wij-gevoel op onze school te versterken. Samen veerkrachtig, dit schooljaar meer dan ooit!

Bankcontact - 15 oktober 2021

Dit bericht delen:Ga terug