biblion“Eén sekstape, één persoon die bang is dat ze zwanger is, twee schandalen over vreemdgaan.”

“Vanochtend belde Rino. Ik dacht dat hij weer geld wilde en nam me voor hem dat te weigeren. Maar de reden van zijn telefoontje was een andere: zijn moeder was zoek.”

“Je wil heel graag opruimen, maar je gelooft niet dat je het kan.”

“Een plotse sneeuwval. Het doet me denken aan de oorlog.”

“Friedhelm Fähner was zijn hele leven huisarts in Rottweil geweest, 2800 ziekenfondspatiënten per jaar. Praktijk aan de hoofdstraat, voorzitter van de cultuurkring Egypte, lid van de Lionsclub, geen strafbare feiten, niet eens overtredingen.”

“Onze Draak eet de meisjes die hij meeneemt niet op, al doen de verhalen die buiten onze vallei worden verteld anders geloven.”

“Had ik maar een vriendje.”

“Ze is dood. Geen twijfel mogelijk.”

“Le bébé est mort. Il a suffi de quelques secondes.”

“International baggage claim in the Brussels airport was large and airy, with multiple carousels circling endlessly. I scurried from one to another, desperately trying to find my black suitcase. Because it was stuffed with drug money, I was more concerned than one might normally be about lost luggage.”

Zin om verder te lezen? Nood aan ontspannende lectuur tussen alle grote taken en opdrachten door?

Onze bibliothecarissen bestelden voor de derde keer dit jaar een lading nieuw leesvoer voor de schoolbib! Ze nodigen alle leerlingen dan ook uit om de honderd nieuwe aanwinsten in te kijken en/of uit te lenen in Biblion.

Je vindt ze op de grote tafel en in de zwarte kast aan de ingang. Het betreft deze keer vooral (recente) jeugdromans, maar ook de non-fictieliefhebbers en leerlingen uit de derde graad zullen aan hun trekken komen.

 

Dit bericht delen:Ga terug