Van harte welkom bij onze workshops

Elke workshop duurt ongeveer 20 minuten. Je hoeft niet op voorhand in te schrijven: klik gewoon op het uur waarop je de workshop wil meedoen (toegankelijk tien minuten voor het aangegeven startuur), ga naar de workshoppagina en start met leren! Alles zal via Google Meet verlopen (in jullie webbrowser). De tijdstippen worden tien minuten voor aanvang aanklikbaar en kort na de start wordt de link opnieuw gedeactiveerd, zodat de workshop niet gestoord wordt door laatkomers.

Geschiedenis: “De pest aan de pest?” 

Een uiterst besmettelijke ziekte raast door Azië en Europa. Ziekenhuizen raken overvol. Wie kan, blijft veilig binnen. Bezoekjes aan familie en vrienden gebeuren niet meer. Mensen worden radeloos. Het jaartal? Niet 2020, maar 1349. De ziekte? Niet covid-19, maar de pest. Wat wil je daarover leren? We brainstormen samen, houden een mini-geschiedenisles en sluiten af met een quiz.

10.30u   15u


Latijn: “Lingua Latina” 

Ave, nieuwsgierige Galliërs! In dit lesje Latijn verneem je in een notendop het ontstaan van het Romeinse Rijk. Je zet samen met ons je allereerste stappen in het Latijn als taal: je maakt kennis met enkele woordjes en… voor je het weet ben je korte zinnetjes aan het vertalen. Nadien reiken we enkele handvaten aan om te reflecteren over de vraag of Latijn een vak is dat bij je past.

11u   13u   14u


Economie: “Word een economische wizzkid!” 

Waan je een echte econoom en toon dat je de nodige inzichten bezit voor deze snel evoluerende wereld. In een multiple choice-quiz neem je het op tegen leeftijdsgenoten. Wie zal na de laatste vraag op het hoogste schavotje eindigen?

11u   14.30u


Nederlands: “Virtuele koelkastpoëzie”

Gegroet, vrienden van de poëzie! In deze workshop ga je aan de slag met begrippen uit de literatuurwetenschap, zoals rijmschema’s, stijlfiguren en beeldspraak. Daarna openen we onze magneetdoos en plakken jullie zelf een gedicht samen op onze virtuele koelkast. Het mooiste gedicht krijgt van ons een prijs! Benodigdheden: een computer met een stabiele internetverbinding en veel fantasie!

11.30u   15.30u