Nog meer info? Kom op donderdag 1 april naar ons Schoolwebinar!

Op deze virtuele infosessie via Google Meet (start om 19u) kom je alles te weten over ons opvoedingsproject, het studieaanbod, de inschrijvingsprocedure en het leven op school. Daarna antwoordt de directie op al jouw vragen! Via deze link kan je donderdag het webinar volgen.

Livestream Openschooldag Online, 27 februari 2021

Livestream herbekijken

Op zaterdag 27 februari 2021 was er onze Openschooldag Online, van 10u tot 16u.

programma openschooldag 2021Deze website was het uitgangspunt om interactieve workshops (voor de toekomstige leerlingen) te volgen. Elke workshop duurde ongeveer 20 minuten en gaf je al een idee over hoe de lessen op Sint-Barbara eraan toegaan.

De workshops zijn afgelopen maar onderaan deze pagina vind je nog steeds de virtuele vaklokalen. Art, sport, Nederlands, wiskunde, Frans… Open de deuren van elk lokaal met een simpele muisklik, ga er binnen en ontdek een schat aan informatie, video’s, cursussen en zo veel meer. Je ziet er leerlingen in actie, je ontdekt de veelzijdigheid van elk vak en je snuift zo de sfeer op van het Sint-Barbaracollege.

Er was een  informatieve livestream over de school (voor leerlingen én hun ouders). We gingen in gesprek met directie, leerkrachten en leerlingen over alles wat “school maken” op het Sint-Barbara inhoudt. Hier kan je alle items uit de livestream herbekijken.

Daarnaast konden we ook ons virtueel onthaal niet sterk genoeg aanraden! Hier stelden deskundige collega’s jou met plezier onze school voor en beantwoordden al je vragen in een individueel (video)gesprek. Wie graag nog een individueel gesprek wil na de Openschooldag Online, kan nog steeds het formulier invullen voor een later tijdstip. Wij contacteren jou dan! 

Aanvraag individueel gesprek

Verder kon je op de site ook chatten met het team van de leerlingenbegeleiding: zij beantwoordden specifieke vragen rond individuele zorgnoden, ondersteuning bij planning en studie, en hoe ze helpen bij psychosociale aspecten van het leven van de jongeren op onze school.

Bedankt aan alle kijkers!

Workshops

Onze workshops zijn ondertussen afgelopen.

Geschiedenis: “De pest aan de pest?”      10.30u en 15u

Een uiterst besmettelijke ziekte raast door Azië en Europa. Ziekenhuizen raken overvol. Wie kan, blijft veilig binnen. Bezoekjes aan familie en vrienden gebeuren niet meer. Mensen worden radeloos. Het jaartal? Niet 2020, maar 1349. De ziekte? Niet covid-19, maar de pest. Wat wil je daarover leren? We brainstormen samen, houden een mini-geschiedenisles en sluiten af met een quiz.


Latijn: “Lingua Latina”      11u, 13u en 14u

Ave, nieuwsgierige Galliërs! In dit lesje Latijn verneem je in een notendop het ontstaan van het Romeinse Rijk. Je zet samen met ons je allereerste stappen in het Latijn als taal: je maakt kennis met enkele woordjes en… voor je het weet ben je korte zinnetjes aan het vertalen. Nadien reiken we enkele handvaten aan om te reflecteren over de vraag of Latijn een vak is dat bij je past.


Economie: “Word een economische wizzkid!”      11u en 14.30u

Waan je een echte econoom en toon dat je de nodige inzichten bezit voor deze snel evoluerende wereld. In een multiple choice-quiz neem je het op tegen leeftijdsgenoten. Wie zal na de laatste vraag op het hoogste schavotje eindigen?


Nederlands: “Virtuele koelkastpoëzie”      11.30u en 15.30u

Gegroet, vrienden van de poëzie! In deze workshop ga je aan de slag met begrippen uit de literatuurwetenschap, zoals rijmschema’s, stijlfiguren en beeldspraak. Daarna openen we onze magneetdoos en plakken jullie zelf een gedicht samen op onze virtuele koelkast. Het mooiste gedicht krijgt van ons een prijs! Benodigdheden: een computer met een stabiele internetverbinding en veel fantasie!

Bezoek de virtuele vaklokalen!